ACTIVITEITEN

M'n nieuwe one-man-show is op 18 april van start gegaan. Een mooi optreden bij de Volksuniversiteit in Hardinxveld-Giessendam. Anja van Rooijen, de regisseur van de voorstelling, was er ook en ze was tevreden. "Deze voorstelling past je als een jas", zei ze.

Op 12maart heb ik het certificaat gekregen voor de succesvolle afronding van m'n klassieke VACCAI-zangopleiding. Blij mee!

Op donderdag 8 februari naar m'n pianist Peter Kann geweest om alle liedjes van m'n nieuwe voorstelling door te nemen en te zingen.

Dit jaar gaat m'n nieuwe one-man-show 'Zolang het maar nergens over gaat' van start. Op maandag 15 januari voor 't eerst naar m'n regisseur om alles door te nemen en te spelen.

----2023 ---- 2023 ----2023 ---- 2023 ---- 2023 ---- 2023 ---- 2023 ---- 2023 ---- 2023 ---- 2023 ---- 2023 ---- 2023 ---- 2023 ---- 2023

Op zaterdag 17 december, zondag 18 december en zondag 24 december mocht ik weer in de huid van Charles Dickens kruipen in resp. Zwijndrecht, Drunen en Nieuwkuijk. Het was weer een feestje om dat te mogen doen.

Op maandag 4 december mocht ik een optreden van 30 minuten verzorgen in Het Parkhuis in Dordrecht. Mijn conferences en liedjes werden goed ontvangen.

In theater Het Kapelletje (Rotterdam) werd op 17 en 18 november het 'Stukgoed Festival' georganiseerd. Een bevriende regisseur vroeg mij of ik een korte voorstelling wilde doen. Tuurlijk! Het was een leuk- en goed optreden in een uitverkocht theater.

Zondag 29 oktober was het Groot Gouds Stadsdichters Gala in de schouwburg van Gouda. Ik was er als deelnemer bij om voor te dragen.

Op 10 oktober nog wat leuks gedaan bij een reunie van de zesde klas van m'n lagere school. Leuk om na decennia weer m'n klasgenoten te zien!

Verder in september nog wat optredens gehad in Oss en Zeist.

Donderdag 14 september een interview voor weekblad 'Het Kontakt' gegeven over mij als artiest met als hoofdonderwerp mijn optreden in de videoclip van het nieuwe nummer 'Radio' van zanger Snelle.

Zaterdag 9 september mocht ik m'n opwachting maken in de radiostudio van Sint Niklaas in België. een uur praten over taal en poëzie in de uitzending van 'Nooit Nooit'. En na de opname natuurlijk een pintje pakken, want dat hoort zo in België.

Sinds 5 september sta ik op dit schooljaar op dinsdag en vrijdag voor de klas op basisschool De Parel in Giessen om in 76 lessen de hele school langs te gaan met workshops taal en poëzie.

Zaterdag 2 september was het Nationale Stadsdichtersdag voor Nederland en België. Wij mochten de bundel leveren waar dichters uit beide landen gedichten voor hadden aangeleverd.

Vrijdag 25 augustus mocht ik twee workshops poëzie geven op het Christelijk Lyceum in Delft.

Op diezelfde zaterdag 19 augustus een aantal keer mogen voordragen op het evenement Walk Art Markt in Zeist. Een mooie middag van Taalpodium.

Zaterdag 19 augustus een interview op Radio AFM over mijn rol in de videoclip van Snelle.

Op donderdag 17 augustus werd de videoclip van Snelle gepresenteerd in het tv programma ven RTL Boulevard en ik speel daar een leuke rol in. Zie: https://www.youtube.com/watch?v=azxH0SmhdwE

Donderdag 27 juli was ik ingehuurd door een castingbureau om mee te spelen in de nieuwe videoclip van Snelle. De opnames waren in Bussum van 10.00 uur tot 21.00 uur. Half augustus komt de nieuwe song en videoclip uit.

Op maandag 10 juli een expositie ingericht van Irene in medisch centrum De Volgerlanden in Hendrik-Ido-Ambacht. Mooie foto's, met ook een aantal fotogedichten van mij. De expositie, ca. 30 werken, is te zien tot eind oktober 2023.

Zondag 2 juli naar een optreden van Bettina Kraaieveld geweest. Plots werd ik door Bettina uitgenodigd om met haar een duet te zingen waarvoor ik enige tijd geleden de tekst heb geschreven. Dat was effe onverwachts(!), maar wel erg leuk!

Zaterdag 24 juni mocht ik als straatartiest iedereen welkom heten op het Noordparkfestival in Zwijndrecht. Ik had sop gemaakt om reuzebelleblaasbellen te maken en natuurlijk stokken om de bellen mee te maken. Jong en oud deed mee en het viel bij iedereen reuze in de smaak. Ider kind kreeg ook een bellenblaaspijpje mee om thuis verder te gaan. De jongste bezoeker was een jaar of vijf en de oudste dik in de tachtig. Meer dan honderd kinderen hebben een bellenblaaspijpje meegekregen.

Zaterdag 17 juni was ik als ouderwetse kolenboer de hele dag straatartiest op de vijftigste editie van de Jaarmarkt Heukelum.

Donderdag 1 juni kwam er een speciale editie van weekkrant Altena Nieuws uit met een bijlage over 'Afscheid'. Irene en ik mochten de cover verzorgen. Zie HIER het resultaat.

Sinds enige tijd zit ik in het bestuur van Stichting Poëzieroute Gorinchem. Zaterdag 13 mei werd in de Sluis van de Lingehaven het nieuwe gedicht onthuld. Dit gedicht hangt aan de buitenste sluisdeur en blijft daar twee jaren hangen. Deze keer een mooi kwatrijn over 'Hoog water'.

Vrijdag 12 mei werd in Dieren de debuutbundel '& Gedachten' van Fokko Bakker gepresenteerd.

Vrijdag vijf mei mocht ik voor de(geloof ik) achtste keer meedoen met de Poëzie Tour de Waal. We werden in een mooie citroën DS (de Snoek) langs een aantal plekken gereden om daar voor te dragen. Een hele leuke middag!

Voor donderdag 4 mei heb ik ook dit jaar weer een gedicht geschreven dat in alle woonkernen van Altena bij Dodenherdenking zal worden voorgedragen na de twee minuten stilte. Overdag was ik in Werkendam bij een bijeenkomst met de wethouder en de burgemeester bij de Stolpersteine in de Hoogstraat om een ander gedicht van mij dat daar in een messing plaat staat gegraveerd voor te dragen.

Dinsdag 28 februari heeft Amuse auditie gedaan bij Theatercafé MUSE in Hilversum om daar een aantal avonden te komen spelen.

Vanaf 24 februari werken John Blom en ik aan een voorstelling voor hem. John heeft een aantal verhalen over zijn vader en wil daar graag een voorstelling van maken met teksten en liedjes; LEUK!!

Op vrijdag 10 februari verzorgt trio AMUSE met zes optredens de dinnershow in restaurant De Stadskamer in Gorinchem.

Zondag 22 januari mocht AMUSE auditie doen in Amsterdam voor het Griffioen Cabaret Festival.

Maandag 16 januari: We mogen de Nationale Stadsdichtersbundel van dit jaar uit gaan geven!

Op maandag 9 januari verzorgde Amuse een optreden van een half uur op de nieuwjaarsreceptie van Shantikoor Midscheeps in Leidschendam.

Een mooi interview op de lokale omroep Goirle over mijn singeltje, het Rokerslied, als carnavalshit op zaterdag 7 januari.

----2022 ---- 2022 ----2022 ---- 2022 ---- 2022 ---- 2022 ---- 2022 ---- 2022 ---- 2022 ---- 2022 ---- 2022 ---- 2022 ---- 2022 ---- 2022

Zaterdag 31 december mocht ik weer een gesproken column over Oud & Nieuw doen op RPL fm Radio in Woerden.

Op 28 december mochten we in Theatervilla Ockenburgh in De Haag als AMUSE op hun 'oliebollenfestival' een mooi optreden van 40 minuten verzorgen. Een mooi artistieke afsluiting van ons theaterjaar!

Op donderdag 22 december verscheen de jaarlijkse kerstbijlage van het Altena Nieuws en Irene Damminga en ik mogen daat de voorpagina voor leveren met een mooie winterse foto van Irene en een kerstgedicht van mij

Zaterdag 17 en zondag 18 december was ik voor de ik weet inmiddels niet meer voor de hoeveelste keer, Charles Dickens in Drunen. Erg leuk om elke keer weer te doen!

Tijdens 'Moonlight Shopping' in Werkendam op vrijdag 16 december was ik ingehuurd om Charles Dickens weer tot leven te wekken. Het was bitterkoud, zo'n 4 à 5 graden onder nul, maar gelukkig was er wel veel publiek.

Vrijdag 8 december was ik door de gemeente Hattem uitgenodigd om tijdens Het Winterfestijn als Charles Dickens het publiek te vermaken.

Op zaterdag 3 december was ik, zoals inmiddels al 8 jaar, sneldichter voor Sinterklaas bij Radio RPLF-Woerden. Luisteraars kunnen een mooie gedicht aanvragen; erg leuk om te doen!

Op 1 november kwam mijn nieuwe singeltje uit: 'Het Rokerslied'. Ook op vinyl, trouwens, met op de b-kant de conference over roken.

Zaterdag 29 oktober mocht ik weer een column voor radio RPLF doen; deze keer over 'Wintertijd', want dit weekend gaat de klok naar wintertijd.

Voor zondag 9 oktober ben ik gevraagd als dichter/locatieregelaar bij een dichters event in Gorinchem. In Het Zevende Huis en de Stadskamer dragen dichters voor en na de voordrachten blijft het publiek zitten en de dichters wisselen van locatie.

Op dinsdag 4 oktober kwam er na meer dan tien jaar een einde aan ons maandelijks dichterspodium. Sinds februari, onze opstart na corona, blijven de bezoekers weg. Normaal konden we rekenen op minumaal 30 tot 50 bezoekers. Nu tussen de tien en hooguit twintig bezoekers, sinds februari. Er moet te veel geld bij, dus we stoppen.

Ik ben sinds enige tijd bestuurslid bij Stichting Poëzieroute Gorinchem en op 30 maart bestonden we 10 jaar; een leuke middag mee mogen organiseren.

Zoals gezegd: 17, 24 en 25 september onze cabaret/kleinkunst voorstelling in theater De Speld in Naaldwijk mogen doen. Het was GE-WEL-DIG!

Dinsdag 13 september de eerste doorloop in Theater De Speld in Naaldwijk voor onze cabaret/kleinkunst voorstelling op de zaterdagen 17 en 24 september en zondagmiddag 25 september.

Zondag 11 september zijn Irene en ik fotografen die samen met drie andere fotografen de 'Swim to fight cancer' in Breda vast gaan leggen.

Zaterdag 3 september deelgenomen aan de Nationale Stadsdichtersdag in Lely stad en op twee plekken voorgedragen, samen met andere dichters.

Een druk weekend, eind augustus. De ingesproken column op zatedag de 27e, een optreden in Dilbeek (B) diezelfde avond en de volgende dag in Gorinchem een theatervoorstelling van ons trio Amuse. Maar wel een erg leuk weekend met leuk publiek!

Op zaterdag 27 augustus was het weer mijn beurt om een gesproken column voor radio RPLF fm te maken. Deze keer ging het over 'spreekklanken'.

In Delft mocht ik op 26 augustus twee workshops poëzie geven aan klassen van het Christelijk Lyceum.

We staan met trio Amuse drie dagen in theater De Speld in Naaldwijk met onze voorstelling 'Waarom ook niet ...' Op 24 augustus in de Speld een doorloop gehad met de hele voorstelling.

Ik heb besloten om een plaat op te nemen. Niet alleen voor alle digitale kanalen, maar ook op ouderwets vinyl. Op 1 juli op bezoek gegaan naar m'n producer die het technisch allemaal gaat realiseren.

Zaterdag 11 juni mocht ik een gesproken column doen bij Radio RPLfm in Woerden. Deze keer over het verschil tussen goedkoop en voordelig.

Elke woensdag oefent trio Amuse de voorstelling. Bij ons thuis of in Voorburg bij Anita en Frank. We spelen dan ook echt onze voorstelling.

Zaterdag 28 mei was ik ingehuurd als straatartiest bij een kunstmanifestatie in Hattem. Ik was een Fransman die zeer gebrekkig Nederlands sprak; natuurlijk ook gekleed met alpinopet, streepjes shirt enz.

Zondag 22 mei een mooie boekpresentatie mogen verzorgen voor een boek van een van onze auteurs in de Hortus Botanicus in Amsterdam.

Donderdag 19 mei m'n eerste one-man-show van anderhalf uur gedaan in Reyerheem in Ridderkerk. Spannend, hoor!

Dinsdag 17 mei samen met Peter Kann en Anita Stevens de voorstelling van trio Amuse doornemen/spelen/zingen.

Zaterdag 14 mei de mooie dikke bundel van Thom Ummels gepresenteerd in de biebliotheek van Lelystad.

Dinsdag 10 mei een mooie voordracht mogen geven in Maassluis bij een bevriend dichterspodium.

Vijf mei is sinds een jaar of zeven de dag dat ik, samen met andere dichters, langs de Waal bij dorpen en bevrijdingsevenementen verwacht wordt om voor te dragen. Een mooie dag en het was schitterend weer!

Voor dodenherdenking op 4 mei mag ik sinds een aantal jaar het gedicht voor de gemeente maken. Dit jaar mocht ik het in Woudrichem ook nog voordragen.

Op 3 mei organiseerden we weer een mooi dichters- en muziekpodium van het N.D.P.

Dinsdag 19 april was de startbijeenkomst voor Swim to fight cancer in het Casino in Breda. Wij fotograferen 'the swim' en waren er bij.

Voor de Lions International afdeling Woudrichem op 12 maart een one-man-show van drie kwartier mogen spelen.

Op dinsdag 5 april eindelijk weer een avond van ons Nederlands Dichters Podium mogen organiseren!!

Dinsdag 23 maart weer de Amuse-voorstelling met de vernieuwde inhoud doorgenomen met Anita Stevens.

Maandag 21 maart mocht ik jurylid zijn voor de poëziewedstrijd 'Dichten voor water' in Middelburg.

Dinsdag 8 maart onze voorstelling 'Waarom ook niet' met Anita Stevens geoefend. Ja, ook als je niet optreedt moet je blijven oefenen.

Vrijdagavond 25 februari vier keer mogen voordragen voor groepen mensen die langs vier podia trokken in Natuurcentrum Gorinchem. Vuurkorven, kleurig aangelichte bomen en zachte achtergrondmuziek gaven een Efteling-achtige sfeer.

Op de maandagen 31 januari en 7 februari mocht ik twee gastlessen poëzie geven op De Poorter, een Dalto-school in Gorinchem.

----2021 ---- 2021 ----2021 ---- 2021 ---- 2021 ---- 2021 ---- 2021 ---- 2021 ---- 2021 ---- 2021 ---- 2021 ---- 2021 ---- 2021 ---- 2021

Charles Dickens heeft dit jaar ook weinig te doen. Alle evenementen, op eentje na, zijn afgelast. Ik mocht gelukkig wel in de huid van Charles kruipen op zaterdag 18 december bij de Kerstmarkt in Zwijndrecht.

Sinterklaastijd is altijd erg druk, vanwege mijn sneldichterschap. Door corona dit jaar helaas maar op twee plaatsen sinterklaasgedichten mogen maken. Op zaterdag 27 november in Landsmeer en zaterdag 4 december bij radiostation RPL FM in Woerden.

Raamgedichten maken is een van onze activiteiten. We maken dat op lexaanglas, een harde heldere kunststof die uv-bestendig is. Op 17 november hebben we vijf raamgedichten mogen maken die nu op vijf plekken in Friesland hangen.

Op 2 november voerden we met AMUSE de voorstelling 'Waarom ook niet' op in De Biesbosschuur in Werkendam.

Zondag 17 oktober samen met Anita Stevens en Peter Kann (ons nieuwe trio AMUSE) de voorstelling 'Waarom ook niet?' (met eigen (lied)teksten) gespeeld in Theater Peeriscoop in Gorinchem.

Woensdag 13 oktober in het verzorgingshuia De Lange Wei samen met troebadoer Theo van Drunen een aantal korte optredens gedaan voor bewoners op een aantal locaties binnen het complex. Het was erg dankbaar om te doen!

Dinsdag 5 oktober was er weer een dichterspodium. De Dichter van de Maand was Hendrien de Jong en de muziek werd verzorgd door 'De Vale Gieren'.

Zondag 19 september hadden we een debuutbundel presentatie van de dichter Joshua Snijders uit Sint Maarten. De presentatie was in Leiden.

Zaterdag 18 september hadden we een boekpresentatie van de tweede gedichtenbundel van Hendrien de Jong-Aperloo in Meeuwen.

Zondag 12 september waren Irene en ik fotografen bij 'Swim to fight canser' in Breda. We hebben samen een mooie reportage gemaakt.

Zaterdag 11 en zondag 12 september was het linipadfestival en ik was gevraagd om een gedicht bij het kunstwerk 'Vissen' van Piet Versteeg te maken. Ik heb het gedicht ook ingesproken, zodat het gedicht het gehele weekend kon worden beluisterd.

Dinsdag 7 september was er weer, sinds anderhalf jaar corona, een dichterspodium. Dichter Nooit Nooit uit Antwerpen was 'Dichter van de Maand' en de muziek werd verzorgd door 'KLINK!'.

Zaterdag 4 september zou de Nationale Stadsdichtersdag in Lelystad zijn. Door corona ging dat niet door. Slechts drie dichters (van de 143 die er zijn) werden uitgenodigd voor een kort optreden dat gestreamd werd. En ik was één van die drie; TROTS OP!! DE stream is teru te zien op: https://www.youtube.com/watch?v=9cMZksA7uOY en ik draag voor vanaf 36 minuut en 35 sec.

Vrijdag 6 augustus m'n trimestervoorstelling 'ROKEN' gepresenteerd in Het Zeeheldentheater in Den Haag.

Maandag 12 juli de hele oplage van de mooie debuutbundel 'LICHT' overhandigd aan Anneke Dubbeld. Zij distribueerd de bundel selectief.

Irene heeft sinds 5 juli voor 4 maanden een expositie in Wijk en Aalburg in Wijckestein. Er hangen ook fotogedichten met gedichten van mij bij.

Woensdag 16 juni naar Antwerpen voor de presentatie van de debuutbundel van dichter Nooit Nooit. Een mooie presentatie op een mooie locatie (het voormalige Volksgericht van Antwerpen) en veel boeken verkocht aan particulieren en boekwinkels.

Dinsdag 8 juni een interview over mij als (voormalige) medewerker van deelgemeente Hoogvliet (R'dam) voor in het tv-programma van Joop van der Hor in het programma 'Een bekende Hoogvlieter'. .

Zaterdag 5 juni hadden we de presentatie van de debuutroman van Lauri Stolk 'Tussen 3 werelden' Lauri heeft een licht verstandelijke beperking (LVB) en heeft de roman geschreven over Emma die ook een LVB heeft.

Dodenherdenking en Bevrijdingsdag zijn altijd druk. Op 4 mei maak ik altijd een gedicht dat ik live voordraag (https://www.youtube.com/watch?v=b8e4i39B9p4 ); deze keer via een streamverbinding na de speech van de burgemeester en op 5 mei doe ik al jaren mee met 'Poëzie Tour de Waal'. OOk dat dit jaar via een vooraf opgenomen videoverbinding. DE gedichten worden altijd ook opgenomen in (locale) mediakanalen.

Donderdag 15 april verscheen een aparte bijlage over 'AFSCHEID' bij het Altena Nieuws. Irene en ik mochten voor het vierde jaar de voorpagina verzorgen met een foto van Irene en een passend gedicht van mij.

Op vrijdag 9 april mocht ik meedoen aan de opnames voor de nieuwe editie van 'Poëzie Tour de Waal'. Zes dichters op 12 locaties die dichten voor de vrijheid. De opname wordt op 5 mei uitgezonden. Ik deed mee met vier gedichten In Haaften en bij fort Vuren.

April: ik ben door de gemeente Gorinchem ingehuurd om op 25 juni een theateravond in De Nieuwe Doelen te oprganiseren voor zo veel mogelijk artiesten en gezelschappen. Inmiddels zijn er zo veel aanmeldingen dat we inmiddels zaterdag 26 juni ook kunnen vullen met optredens. Gelukkig was het theater (dankzij corona) de 26e nog beschikbaar. We hopen op publiek, maar de avonden worden sowieso gratis gestreamd.

Maart: Inmiddels zijn we bezig met het uitgeven van gedichtenbundels voor dichters uit Antwerpen (B) en Leiden en met de voorpagina van een speciale bijlage van het Altena Nieuws over 'Afscheid' (publicatie op 15 april).

Op 21 maart mochten de 'Dichters voor water' via een livestream verbinding hun winnende gedichten voordragen. Tijdens de 'uitzending kreeg ik te horen dat ik het hoogste aantal punten van de jury had gekregen en dat er 152 inzendingen waren. Trots op! Het gedicht gaat over de Sint Elisabeth Vloed uit het jaar 1421 en is te beluisteren en te zien via:
https://www.youtube.com/watch?v=yjySpgaelf8

In het Diligentia Theater in Den haag Mochten studenten van de Paul van Vliet Academie op 12 maart korte optredens verzorgen. Mijn optreden is te zien op: https://www.youtube.com/watch?v=0IxeC0cVfPo

Het jaar begint goed. Gelijk in de eerste week al een paar opdrachten om voor diverse auteurs een boek uit te gaan geven. Een roman voor Lauri Stolk uit Oostvoorne en een dichtbundel voor Thom Ummels.

----2020 ---- 2020 ----2020 ---- 2020 ---- 2020 ---- 2020 ---- 2020 ---- 2020 ---- 2020 ---- 2020 ---- 2020 ---- 2020 ---- 2020 ---- 2020

Zaterdag 26 december alweer een gedicht voorgedragen tijdens de radiouitzending van Maarten Verduijn. Dit keer een mooi Kerstgedicht. Luister en kijk HIER voor het gedicht.

Zaterdag 19 december een kort interview gehad met Maarten Verduijn (Radio RPLFM, Woerden) en gedicht 'Wat ik het liefst zou willen' voorgedragen.

Donderdag 10 december kwam Ed Citroen, de Nederlandse Sting, bij ons voor adviezen en een try-out van zijn nieuwe theatervoorstelling 'Sting met een vleugje Citroen'. Wat een geweldige zanger/artiest!

Zaterdag 5 december een radio-interview gehad met Omroep Brabant in het programma 'Lekker Weekend' met Hilde de Bresser over het schrijven van sinterklaasgedichten.

Op 3 december een kort optreden gehad in het Zeeheldentheater in Den Haag voor/met de Paul Van Vliet Academie.

Zondag 29 november in Woerden opnames gemaakt voor de Sinterklaasuitzending van 5 december. Ik heb als sneldichter tijdens de uitzending gedichten geschreven voor luisteraars. Was weer erg leuk om te doen!

Zondag 22 november (eindelijk) weer eens een boekpresentatie. Een mooi boek van Mariska en Dick Gebuys. De presentatie was i.v.m. corona in twee sessies van 30 bezoekers.

Een droevige dag. Maandag 9 november de begrafenis van de eerste schoonmoeder van Irene. Ik heb voor de rouwkaart een gedicht geschreven en op verzoek het tijdens de dienst voor mogen gedragen.

Woensdag 14 oktober mocht ik drie workshops 'Ontdek de dichter in je' geven op het Gomarus College in Gorinchem. Het was weer erg leuk om te doen!

Het weekend van za/zo 26 en 27 september hebben Irene en ik, samen met glaskunstenaar Bert Sterk, een tentoonstelling ingericht in fort Vuren. Er deden 26 kunstenaars mee en er kwamen meer dan 500 bezoekers. Ja, alles was corona-veilig.

Al een aantal jaren zet ik mij in voor St. Participatiehuis Aalburg / BuBeClu. Het is een klein zalencentrum voor allerlei activiteiten. Een soort uit de kluiten gewassen dorpshuis. Sinds 31 augustus mag ik mijzelf daar bestuurslid noemen.

Zaterdag 29 augustus was de kennismakingsbijeenkomst van de Paul van Vliet Academie in het Zeeheldentheater in Den Haag. Irene was er ook bij om te zien waar ik de komende tijden een paar dagen per week mee omga :-)
Vrijdag 4 september begint de opleiding; leuk!

Zondag 23 augustus mocht ik van 10.00 uur tot 11.00 uur een uur lang de gast zijn bij Omroep Brabant in het programma van Hilde de Bresser 'Lekker Weekend'. Een leuk uur dat werkelijk 'omvloog'.

Donderdag 6 voor Radio 2 in het programma De Staat van Stasse om 21.00 uur een kort interview gehad en het gedicht 'De Hang naar Hank' voor mogen dragen.

Zaterdag 1 augustus op camping Hollandscheveld weer mijn korte One Man Show op mogen voeren.

Eindelijk weer een optreden! Vrijdag 17 juli was ik een van de acts bij "Kleintje Kunst Op Vrijdag" in Theater De Bakkerheij in Gouda. Ik heb daar m'n korte One Man Show mogen doen. Errug Leuk!

Al jaren sta ik op podia en in theaters en toch heb ik op 3 juli auditie gedaan en een intakegesprek gehad om per september de theateropleiding te gaan volgen op de 'Paul van Vliet Academie'. Ik mag per september komen!

Voor een bekende die op 14 juni zeventig jaar werd een mooie gedicht-video gemaakt, want we kunnen er vanwege corona niet naar toe.

Vanaf woensdag 10 juni hebben fotograaf Irene Damminga en ik voor drie maanden een expositie in de Lingesteyn-polikliniek in Leerdam. Mooie fotografie van Irene, waarvan een aantal gecombineerd met gedichten van mij.

Op tweede Pinksterdag 1 juni was ik bij 'Cultuur in actie' met een interview en een kort optreden met drie gedichten.
Ik was vlak na Brigitte Kaandorp aan de beurt met een kort optreden. Alle optredens waren vanwege corona zonder publiek met alleen de cameramensen, technici, regisseurs en floormanagers en dat is toch ook wel heel bijzonder. Natuurlijk heb ik liever een optreden met veel publiek, maar ook dit korte optreden doet een mens na zo veel weken weer goed! En, gezien het applaus, vond de crew het kennelijk de moeite waard.

De link is: https://www.youtube.com/watch?v=lTW9bhpOj1A  

Op 11 mei heb ik het gedicht afgeleverd dat ik heb in opdracht heb geschreven voor het afscheid van de vader van iemand. 'Gedicht op Maat' noem ik dat. Ik schrijf regelmatig gedichten in opdracht voor mensen die mij op een of andere wijze weten te vinden en die ik tot dan ook niet ken.

Op de Zaterdagen 4, 11 en 25 april heb ik korte radio-optredens bij Podium 107.1 van RPL Radio in Woerden. Ik draag elke uitzending ook een mooi gedicht voor.

15 maart: De Corona-crisis legt Nederland plat. Alle optredens en activiteiten voor maart en begin april zijn afgezegd. Jammer, maar beter zo.

Door het huiskamertheater Het Zevende Huis in Gorinchem was ik gevraagd om samen met hen een muziek- en dichtersevent te organiseren op de Culturele Zondag van 8 maart. Het waren uiteindelijk niet een maar twee mooie optredens die zondagmiddag met vier dichters en geweldige muziek.

In de maand maart mag ik meelopen met De Maand in de Paul van Vliet theateracademie in Den Haag; LEUK! Na de eerste college dag werd De Maand stilgelegd vanwege de Corona-crisis. Waarschijnlijk wordt e.a. verplaatst naar mei.

Voor zorginstelling Reijerheem in Zwijndrecht hebben de Troubabrours op maandag 2 maart een mooi programma opgevoerd dat was afgestemd op de doelgroep. De bewoners, personeel en omwonenden hebben genoten!

Als projectcoördinator mag ik als openingsevenement voor de' Ik Toon' maand in Gorinchem het allereerste 'Diner en Blanc' organiseren. Weet je niet wat dat is? kijk dan op: dinerenblanc.nu

Zaterdag 1 februari mochten we onze theatervoorstelling 'Eindelijk Volwassen' met De Troubabrours in Het Dorpshuis Meeuwen opvoeren. De zaal zat lekker vol en het was een geweldig gezellige avond.

Vrijdag 30 januari een samen met andere dichters en een muzikant een voordracht gegeven in het Stroomhuis in Neerrijnen.

YES! Ik mag meedoen met de theatervoorstelling in Gouda, op 25 januari is de eerste repetitie voor de voorstelling van 6 maart.

Op zaterdag 4 januari heb ik in Gouda auditie gedaan voor een theatervoorstelling. Spannend!!

----2019 ---- 2019 ----2019 ---- 2019 ---- 2019 ---- 2019 ---- 2019 ---- 2019 ---- 2019 ---- 2019 ---- 2019 ---- 2019 ---- 2019 ---- 2019

Ook dit jaar mocht ik in december weer een aantal malen in de huid van Charles Dickens kruipen in Werkendam, Arkel, Zwijndrecht en Drunen. In Drunen kwamen dit jaar 45.000 bezoekers op het evenement af. Klik HIER voor een impressie.

De laatste activiteit van 'Sneldichter van Sinterklaas' is al vijf jaar bij omroep Rpl fm in Woerden. Ook deze keer op zaterdag 30 november weer mooie gedichten 'gesneldicht'.

In Middelburg hebben we op zaterdag 23 november de bundelpresentatie gegeven van een mooi geïllustreerde dichtbundel van een van onze auteurs uit Middelburg. We hebben er een mooi weekendje van gemaakt.

Donderdag 21 november mocht ik een heel bijzondere dichtworkshop geven aan deelnemers van St. Plotsdoven in Almere.

Vrijdagavond 15 november weer een mooi optreden van de voorstelling 'EINDELIJK VOLWASSEN' met de Troubabrours mogen doen bij BuBeClu in Aalburg.

Op dinsdag 12 november een mooie gedichten-voordracht mogen geven op podium Woordkunst in Maassluis.

Zaterdag 26 oktober twee voordrachten gegeven in 'Het Gele Huis' in Breda; een podium dat Kees van Meel met veel verve organiseert.

Vrijdag 25 oktober een voordracht met gedichten gedaan in 'Stroomhuis Neerrijnen'.

Zaterdag 12 oktober onze nieuwe voorstelling 'EINDELIJK VOLWASSEN' voor een goedgevuld theater 'Stadspodium Leerdam'. Ook hier en een gezellige 'Meet & Greet' na afloop!

Zaterdag 28 september de première van onze nieuwe voorstelling 'EINDELIJK VOLWASSEN' in Theater Zuidplein. De zaal was lekker vol en het was een geweldige première, compleet met rode loper en een gezellige 'Meet & Greet' na afloop!

Zondag 22 september de laatste try-out van de nieuwe theatervoorstelling van De Troubabrours in 'Het Hof Van Heden in Hoogvliet.

Donderdag 19 september een promotie-optreden van ons (De Troubabrours) tijdens 'De Toksjoo op Zuid' voor onze nieuwe voorstelling.

Zondag 15 september waren we (De Troubabrours) uitgenodigd bij RTV Albrandswaard voor een twee uur durende uitzending om onze nieuwe voorstelling (première op 28 september in Theater Zuidplein, Rotterdam) te promoten.

In Glasstaete In Leerdam mochten Irene Damminga en ik meedoen met een gezamenlijke tentoonstelling van drie maanden. De opening was op vrijdag 12 juliop de vier etages van het gebouw. Daarnaast was ik gevraagd om tijdens de opening op elke etage een gedicht voor te dragen.

Het weekend van vrijdag 5 t/m zondag 7 juli stond in het teken van Kunstmanifestatie Gorcum. Irene Damminga en ik stonden drie dagen i de voormalige U.L.O. met een zaal vol kunstwerken van ons. We hebben meer dan 200 bezoekers gehad en ook nog leuk verkocht!

Op de langste dag (21 juni) werd ik uitgenodigd om een poëtische bijdrage te leveren bij 'Meer Spoken in de Stad Gorcum'. Het was een spoken word evenement, een erg leuke avond met allemaal spoken word artiesten (en ik).

Het dichterspodium dat wij op de eerste dinsdag van de maand organiseren was op 4 juni erg bijzonder. Een aantal winnaars van 'De Gorcumse Literatuurprijs' waren aanwezig om hun winnende verhaal/gedicht voor te dragen.

Op zondag 12 mei was de opening van de gezamenlijke tentoonstelling van Irene Damminga en mij bij galerie 2vier8 in Gorinchem. Er waren lekker veel mensen op afgekomen. We hadden aanloop van 13.30 uur (de opening) tot sluitingstijd 17.00 uur; leuk!

Op zondag 5 mei voor de vierde keer mee mogen doen met Poëzie Tour de Waal. Langs de dorpen langs de Waal tussen Gorcum en Tiel op een vijftal plekken gedichten voorgedragen over oorlog en vrede. Het was weer een mooie dag met luisterrijk publiek!

Vrijdag 22 maart de opening van 'The Gorcum Design Week' . De gastlessen die ik heb mogen geven hebben mooie resultaten opgeleverd.

Maandag 18 maart het contract binnengekregen van Theater Zuidplein in Rotterdam om de première van de nieuwe voorstelling van De Troubabrours op te voeren. De datum is zaterdag 29 september 2019.

Op zondag 17 maart werd de 'Bomenroute' in Gorinchem geopend. Op de wallen van deze vestingstad hangen 100 bijzondere manshoge foto’s in frames in bomen en de foto van mij hangt er ook bij. Best een beetje trots op!

Vrijdag 1 maart samen met Irene Damminga haar expositie in Wijckestein (Aalburg) ingericht. Op een aantal foto's staan gedichten van mij. De tentoonstelling 'hangt' tot 1 juli.

Op 28 februari kreeg ik de opdracht om voor een importeur mee te denken met het in de markt zetten van een nieuw merk. De combinatie van mijn marketingopleiding en mijn schrijverschap waren opgevallen. Ik bedenk alle schriftelijke communicatie en de acties; leuk!

Donderdag 7 februari samen met Irene de jurering mogen verzorgen en de prijzen uit mogen delen aan de studenten van het Fortes Leceum / ArtFactory in Gorinchem voor een project dat we in november zijn gestart. Een mooie afsluiting!

Donderdag 31 januari was de nationale gedichtendag. In De Kamer van de Tussentijd' van het Gorcums Museum heb ik een voordracht van 12 minuten mogen geven. Leuk publiek en vooral veel jonge mensen en dichters!

Dinsdag 29 januari mocht ik vier gastlessen over design geven op het Omnia College en de Praktijkschool in Gorinchem. De leerlingen moeten een 'opberger' maken die in maart deel uit gaat maken van een stedelijke tentoonstelling.

Ons trio De Troubabrours hebben op 8 januari de hele theatervoorstelling 'EEN FRISSE WIND' opgevoerd in De Brinkhoeve in Poortugaal (bij Rotterdam). Het was een geweldig publiek!

----2018 ---- 2018 ----2018 ---- 2018 ---- 2018 ---- 2018 ---- 2018 ---- 2018 ---- 2018 ---- 2018 ---- 2018 ---- 2018 ---- 2018 ---- 2018


Op donderdag 27 december kwam na bijna 140 jaar de allerlaatste editie van het Nieuwsblad uit. Ik was, evenals alle andere medewerkers, uitgenodigd om een afscheid te schrijven. 'k Heb een positief afscheidsgedicht geschreven, dat daags daarna door het Brabants dagblad is overgenomen. Lees het gedicht bij het tabblad 'PUBLICATIES' op mijn site.

Dinsdag 18 december mocht ik voor de vijfde keer de "sudderavond organiseren op fort Bakkerskil. Gewoon een avondje onthaasten met 2 x 3 optredens van artiesten en daarna gezellig na kletsen zonder dat je naar huis moet. Omdat het de lustrumeditie was zijn Irene en ik op het fort blijven slapen in de B&B van het fort. Het was een geweldig lustrum! We hebben een hoop mensen weer een mooie avond bezorgd en daar ben ik blij om!

December begint voor mij steeds meer een "Dickensmaand' te worden. Op 14, 15, 16. 17 en 22 december mocht ik voor het vijfde jaar weer in de huid van Charles kruipen in respectievelijk Werkendam, Drunen, Barendrecht en Ridderkerk. . Klik hier om te kijken hoe ik er dan uitzie. Charles is/was een vrijgevig mens en hij geeft ook nu nog elk jaar kleine give-away-gifts weg.

Een zangeres die in 2019 een voorstelling gaat doen heeft mij gevraagd om twee ondersteunende rollen te spelen; haar geheugen als 'voice over' en haar gedachten als verteller. Ik heb het script gelezen en mag mijn teksten zelf schrijven. 4 december was een eerste bijeenkomst met de producent/regisseur, de zangeres en ondergetekende. Al mijn teksten zijn goed ontvangen en een op een overgenomen.

Zaterdag 1 december was ik voor de vierde keer 'Sneldichter van Sinterklaas' bij RPLFM Woerden, een goed beluisterd radiostation. Het was weer geweldig om te doen; 't is elke keer weer spannend om in korte tijd een mooi gedicht te maken.  

Dinsdag 27 november heeft de burgemeester van Werkendam het eerste exemplaar van de Kunstbundel 'KUNST IN DE OPENBARE RUIMTE VAN WERKENDAM' in ontvangst genomen. Ook voor de raadsleden was er een exemplaar. Voor dit jaar de laatste bundel die onze uitgeverij verlaat.

Zaterdag 24 november was een drukke zaterdag:
Eerst de opening van het Tolerantiepad waar ook een levensgroot portret van mij hangt, daarna door naar de Kamer van de Tussentijd in het Gorcums Museum voor De smaak van...., waar Irene en i kaan meedoen en tenslotte een kijkje nemen bij het Pakjekunst Event in de Haarstraat en Kruisstraat waar foto's en een gedicht van beiden hangen bij de Etage/Cursief. En dat allemaal in Gorinchem.

In november en december mag ik een aantal gastlessen poëzie geven aan de 'Art-Factory' van het Fortes College in Gorinchem.

Zaterdag 3 november werd door onze uitgeverij de nieuwste bundel van Joop Tessers gepresenteerd in Cascade in H.I. Ambacht. Zie het tabblad 'uitgeverij'.

Donderdag 1 november: vanwege het succes van de tentoonstelling 'Gorcums Gouden Eeuw' wordt de gehele tentoonstelling verplaatst naar het gemeentehuis van Gorinchem. Meer dan 30 kunstenaars hangen tot januari in het gemeentehuis; een mooiere prolongatie is haast ondenkbaar.

Zaterdag 6 oktober de theatervoorstelling 'Een Frisse Wind' opgevoerd in zaal 'Het Aquarium' in Hoogvliet (Rotterdam).

Dinsdag 2 oktober voor het eerst (op drie bijzondere locaties) in Werkendam 'Kleinkunsthoppen' georganiseerd. Een geslaagde avond.

Zaterdag 29 september mocht ik een hele dag in de huid van een rietsnijder uit de Biesbosch kruipen tijdens het Biesbosch-event in het winkelcentrum in Werkendam. Een geweldige dag met veel en leuk publiek gehad.

Zaterdag 22 september was de presentatie van de door ons uitgegeven dichtbundel van Ruben Kemperman uit Vucht.

Op donderdag 20 september was ik uitgenodigd om in Leeuwarden samen met de wethouder van cultuur een gedicht van mij te onthullen aan de Nieuwestad 1.

Zaterdag 15 september was de start van de tentoonstelling (op ca. 30 locaties in het centrum van Gorinchem) Gorcums Gouden Eeuw Nu. In de bibliotheek aan de Groenmarkt hangt tot 30 september een gedicht van mij, afgedrukt op een mooie foto van Irene Damminga.

Donderdag 6 september in Spijkenisse onze theatershow 'Een frisse wind' opgevoerd met De Troubabrours voor Het Vrouwennetwerk Spijkenisse.

Woensdag 5 september samen met Irene en Anje Verschoor hun tentoonstelling ingericht. Er hangen in De Colvenier in Gorinchem ook een paar gedichten van mij, afgedrukt op schitterende foto's van Irene.

Zaterdag 1 september in Lelystad samen met andere dichters voorgedragen tijdens het Nationale Stadsdichtersweekend.

Vrijdag 24 augustus tijdens ons eigen feestje kwamen we er niet onder uit. Frans Lodewijk en Marcus Mulder waren er ook en we hebben een kort optreden gegeven. Je kon een speld horen vallen.

Zondag 8 augustus waren we (De Trouabbrours) uitgenodigd om in Het Zevende Huis deel te nemen aan De Culturele route Gorinchem. Je weet van tevoren nooit hoe druk het wordt, maar vanaf het begin om 13.00 uur tot 16.30 hebben we twee kleine pauzes genomen en de rest van de tijd was er aandachtig publiek dat vele blokjes (die we hadden samengesteld) bleven zitten.

Zaterdag 23 juni mocht ik voor de derde keer de Midzomer BBQ op fort Bakkerskil met levende muziek organiseren. .

Zaterdag 23 juni was om 11.00 uur de bundelpresentaie/lancering van de debuutbundel van Hendrien de Jong in Meeuwen. Er waren ca. 90 mensen op af gekomen en de bundel werd goed verkocht.

De maand juni staat in |Gorinchem in het teken van kunst. Op zaterdag 2 juni mocht ik de openingsdag organiseren met rondtrekkende zangers, muzikanten, dansers en meer. De hele maand juni is er in ca. 20 etalages van winkels een grote diversiteit van kunst te aanschouwen. Samen met de Cultuurcoach van Gorinchem heb ik dat mogen organiseren.

Zaterdag 26 mei was de presentatie/lancering van de tweede dichtbundel van Ruud Karelse uit Sleeuwijk. De bundel heet 'Leven Liefde Lachen. Er waren veel mensen aanwezig op deze (snikhete) dag. Zaterdag 9 juni was de tweede presentatie.

Donderdag 24 mei Mocht ik voor het kersverse college van B&W van de gemeente Teylingen een workshop dichten geven. Een ieder deed goed mee en iedereen ging met een gedicht naar huis.

Op zaterdag 12 mei stonden de Troubabrours in de finale! Wie had dat gedacht, als je voor het eerst meedoet. Tot aan het laatste optreden had ik een goed gevoel dat we ook wel eens zouden kunnen winnen. De laatste act was echt zo goed dat zij verdiend hebben gewonnen; Trio Margreeth Markerink, Kees Scholten en Emmy Storms gefeliciteerd!


Donderdag 10 mei spelen we met De Troubabrours in de halve finale van het 10e Kleinkunst Festival in het Schiller Theater in Utrecht; SPANNEND!

Bevrijdingsdag 5 mei was voor mij de derde keer dat ik mee mocht doen aan 'Tour de Waal'. Koppeltjes dichters gaan festiviteiten langs De Waal langs om (gepland) voor te dragen. De organisatoren hadden dit jaar gezorgd voor veel publiek.

Vrijdag 4 mei werd i.h.k.v. Dodenherdenking in de ochtend een plaquette bij de Stolpersteine in Werkendam onthuld, met daarop een passend gedicht van mij. In de avond heb ik mijn gedicht 'Verzet was geen makkelijke keuze' voorgedragen.

Op Koningsdag 27 april hebben Irene en ik deelgenomen aan een kunstmarkt in Hendrik Ido Ambacht.

Op 25 maart werd op mijn voorstel bij dichterspodium Taalpodium in Utrecht een combinatie van beeld en gedicht geïntroduceerd. Ik heb e.a. mee mogen organiseren en als dank was ik de hoofd-act, met een theatrale voordracht van 20 minuten.

Zondag 22 april werd de kunstboek van Hannie Kruisselbrink gelanceerd in Fort Altena. Wij hebben dit boek mogen uitgeven. Vooral Irene heeft er heel veel werk aan gehad om alle kunstwerken (97 foto's) mooi in het boek te krijgen.

Van 4 april tot eind juli hebben Irene Damminga en ik een gezamenlijke tentoonstelling in 'De Poort van West' in Leerdam.

Zaterdag 31 maart opende wethouder Michiel de Gelder het eerste Kinderzwerfboekstation in Werkendam. Ik was gevraagd om een passend gedicht te schrijven. Het hangt nu levensgroot in het zwerfboekstation.

Samen met een jongere ga ik een gedicht maken i.h.k.v. de samensmelting van drie gemeenten tot een Altena. Op 24 maart kwamen Annegida Koek en ik voor het eerst samen om aan deze noeste klus te beginnen.

Zondag 18 maart mocht ik samen met Bertan van der Veer voor de vierde keer het 'Music & Spoken Word' event in XINIX organiseren. Het was erg gezellig en er waren best aardig wat bezoekers.

Vrijdagavond 9 maart tijdens een etentje in restaurant 'Oud Vuren' een voordracht met gedichten gedaan.

In de maand maart hebben Irene Damminga en ik een gezamenlijke tentoonstelling met foto's en fotogedichten in Cascade in H.I. Ambacht.

Dinsdag 13 februari was ik in Arkel ingehuurd voor een theatrale voordracht over de geschiedenis van de taal en de ontwikkeling ervan in de loop der eeuwen. Het was veel werk, maar de avond liep als een trein en het publiek was erg content.

Zaterdag 10 februari was de voordracht van het schrijfproject voor dichters in Rhenen. Irene was ingehuurd als fotograaf en ik heb met een mooie verhaallijn een aantal gedichten voorgedragen.

Op 9 februari de uitnodiging ontvangen van de burgemeester van Teijlingen om na de verkiezingen een dichtclinic te geven aan het nieuwe college. Leuk en zin in!

Het weekend van 27 en 28 januari was ik uitgenodigd voor een optreden op Ameland. DE opbrengst ging volledig naar S.O.S Kinderdorpen. In totaal vier optredens gedaan. Irene was als fotograaf gevraagd en heeft een mooie reportage gemaakt.

Zaterdag 20 februari tijdens de boekenmarkt in Hank een voordracht gedaan met conferences en gedichten.

Vrijdag 19 januari weer geoefend met De Troubabrours voor ons optreden van 6 februari en wat nieuwe nummers en conferences doorgenomen.

Op zondag 14 januari opende de tentoonstelling van alle 'Pakje Kunst' kunstenaars. Irene en ik doen ook mee. Lees hier wat het Algemeen Dagblad er over schreef. De Tentoonstelling duurt tot 1 april.


-----2017-----2017-----2017-----2017-----2017-----2017-----2017-----2017-----2017-----2017-----2017-----2017-----2017-----2017----

Dinsdag 19 december organiseerde ik voor de vierde keer een Sudderavond op Fort Bakkerskil. Gewoon een avondje met rustig entertainment zoals een verhalenverteller, een muzikale dichter en een zeskoppig shanti-koor. De zaal in het fort is niet zo groot, dus met bijna vijftig bezoekers was het bommetje vol. Op naar het eerste lustrum in 2018!

Op 15 t/m 21 december ben ik in de huid van Charles Dickens gekropen. Dat was voor de derde keer in Werkendam, voor de vierde keer in Drunen (40.000 bezoekers tijdens het 'Dickensfestijn op 16 en 17 december) en voor de eerste keer in Gorinchem. Ik geef dan altijd kleine cadeautjes weg, want Dickens was ook een vrijgevig mens.

Zaterdag 25 november was ik voor de vierde keer te gast bij radiostation RPLFM Woerden om als sneldichter de voor luisteraars een Sinterklaasgedicht te maken; vermoeiend, maar wel heel erg leuk om te doen.

Zondag 19 november mocht ik samen met poptempel XINIX in Nieuwendijk voor de derde keer een 'Music & Spoken word' middag organiseren. Het was een geweldige middag met veel woordkunstenaars/dichters/vertellers en veel goede muzikanten/solisten.

Zondag 12 november hebben we/de Troubabrours onze theatershow 'Een frisse wind' opgevoerd in galerie 1888. Het was een uitverkocht huis in Baarland (zeeland).

Op dinsdag 7 november hielden we voor de allerlaatste keer ons maandelijkse dichterspodium in de bieb van Werkendam. Speciaal voor deze gelegenheid hebben de Troubabrours opgetreden. Op 6 februari 2018 gaan we verder op onze nieuwe locatie in de bistro van 'De Vrouwenhemel' op de Sasdijk 2 in Werkendam.

De bundelpresentatie van dichter Wim Jilleba vond op zondag 5 november plaats in de galerie van Victor Dekoninck (bekend van R/TV) in Dordrecht. Als uitgever van de bundel, en natuurlijk voor Wim, was ik blij met een mooie presentatie en veel publiek. Het was, volgens eigen zeggen van Wim, zijn allerlaatste bundel. Wim is dik in de negentig en ik ben blij dat ik deze bundel voor hem heb mogen uitgeven.

Vanaf donderdag 26 t/m zondag 29 oktober zijn tijdens de Kunstvierdaagse Leerdam een aantal fotogedichten van Irene Damminga en mij tentoongesteld in zalencentrum 'Het Dak' in Leerdam. Op zondag heb ik in een aperte zaal van 'Het Dak' een dichterspodium mogen organiseren. Er waren twaalf dichters en leuk veel publiek!

Zondag 15 oktober was de presentatie van de gedichtenbundel 'Van diepere dingen & dankbaarheid van Ruud Karelse. Zie het tabblad van onze uitgeverij op deze site.

Zaterdag 30september heb ik samen met mijn twee andere Troubabrours onze theatershow 'Een Frisse Wind' in Maassluis opgevoerd.

Op zaterdag 9 -9 om 19.19 uur werd het wapen van het Kunstcafé Fort Vuren onthuld. Het ontwerp is van Irene Damminga met een bescheiden bijdrage van mij. Het wapen is ontworpen als een stilistisch mens, omringt door alle kunstvormen. Klik hier voor het wapen.

Op donderdag 7 september werd ik uitgenodigd om i.s.m. de interieurontwerpster de plaats te bepalen in de nieuwbouw van de MFA (multifunctionele accommodatie) in Sleeuwijk waar een gedicht van mij op een muur wordt geschilderd.

Dinsdag 2 september was de presentatie van de kunstbundel van beeldhouwer Bart Ensing en dichter Marion Steur. Zie het tabblad van onze uitgeverij op deze site.

Zaterdag 2 september en zondag 3 september waren alle door B&W aangestelde Dorps- en Stadsdichters (en partner) van Nederland te gast bij gemeente Lelystad, inclusief ontvangstlunch, lopend buffet in de avond (met aansluitend een theateravond) en overnachting met ontbijt in een hotel. Als tegenprestatie werden we in groepjes van 8 dichters op zaterdagmiddag met taxibusjes naar een locatie gereden waar we twee keer een kwartier mochten voordragen voor een aandachtig publiek. DANK aan gemeente Lelystad!

Woensdag 5 juli heerlijk gegeten bij Boven de Rivieren in Sleeuwijk tijdens een wijnproeverij/dinner waarvoor we ons hadden ingeschreven. Het was een zwoele avond op het terras. Organisator Teuny van Genderen vroeg mij een mooi gedicht voor te dragen. Het werd ' Zomeravondzon'. Lees hier het gedicht.

Donderdag 29 juni onthulde directeur Agnes Klaren van De Lange Wei (Hardinxveld Giessendam) in de beleeftuin vier doeken . Op de doeken zijn mooie seizoenfoto's van Irene Damminga te zien met daarop gedichten van mij. De doeken en de frames zijn van weerbestendig materiaal, want de doeken blijven daar als permanente expositie.

Zaterdag 24 juni i.s.m. Fort Bakkerskil voor de tweede keer de Midzomer BBQ georganiseerd en kok geweest voor zo'n 40 mensen. Troubadour Bertan en Trio Jolie Coeur verzorgde de muziek. Er werd ook een lied over de wateren rondom ons gezongen en zangeres Esther Bax vroeg of ik daar een gedicht bij kon voordragen. Ik was eigenlijk helemaal niet van plan om iets anders te doen dan bakken, maar vooruit, 'k heb 't toch gedaan. het gedicht 'Uiterwaard' is hier te lezen. Gelukkig ken ik best veel gedichten uit m'n hoofd.

Zondag 18 juni tijdens het kunstfestival 'Ode aan de Linge' in Geldermalsen de hele dag, samen met een groep dichters en schrijvers, voorgedragen.

Zaterdag 17 juni ben ik op de jaarmarkt in Heukelum gevraagd om een van mijn typetjes te doen. Ik ben in de huid van een ouwerwetse kolenboer gekropen. 'k Heb ook nog een mud kolen verkocht. klik hier voor een foto.

Zaterdag 27 mei hebben we meegedaan aan 'Bric à Brac' in het Lingebos; een kofferbakverkoop in Franse stijl. Ik was gevraagd om mijn Franse typetje te doen. Klik hier voor een foto.

Donderdag 4 mei als dorpsdichter het gedicht 'Van denken en doen' tijdens de dodenherdenkingsplechtigheid voorgedragen. Enige media hebben (een deel van) het gedicht gepubliceerd. Lees hier het gedicht.

Donderdag 20 april werd mijn gedicht (in messing gegraveerd) over de weggevoerde joden in de Tweede Wereldoorlog onthuld en was ik gevraagd om het gedicht voor te dragen; een indrukwekkende gebeurtenis met veel toehoorders!

Zondag 16 april (Eerste Paasdag) twee keer opgetreden bij 'Likkebaarden langs de Linie', een culinair evenement waarbij bezoekers tijdens een vorstelijk diner een culturele tocht maken langs de forten van De Nieuwe Hollandse Waterlinie. Ik was ingehuurd voor een vertelling bij het Geo-fort en voor 'gedichten aan tafel' bij fort Vuren.

Dinsdag 11 april samen met de twee andere Troubabrours Frans Lodewijk en Marcus Mulder onze theatershow in Rotterdam-Hoogvliet opgevoerd in de theaterzaal van De Zevensprong. De zaal was nagenoeg vol.

In het weekend van 8 en 9 april was de tweejaarlijkse kunstroute; dit jaar in Nieuwendijk. Na anderhalf jaar van voorbereiding laten 24 kunstenaars op twaalf locaties hun kunst zien. Samen met een groot aantal anderen hebben we wederom een mooi kunstweekend neergezet. Meer dan duizend bezoekers hebben genoten van alle kunst, straatmuzikanten, koren, kinderactiviteiten en meer.

Zaterdagochtend 1 april is de eerste tentoonstelling van fotografe Irene Damminga in Hardinxveld geopend. Een aantal foto's van haar zijn voorzien van gedichten van mij; een mooie combinatie van kunst.

Zaterdag 1 april in de middag een aantal gedichten voorgedragen bij KOOZIE in Rotterdam tijdens een dichtersmiddag. Erg gezellig!

Zaterdag 25 maart was de presentatie van de nieuwe bundel van Leo van der laan in Heusden. Het was de vierde uitgave die ik als uitgever voor Leo mocht verzorgen. Er waren veel mensen op af gekomen en er zijn veel bundels over de 'toonbank' gegaan.

Zondag 19 maart samen met Bertan van der Veer het tweede 'Music & Spoken Word' event in poptempel XINIX in Nieuwendijk georganiseerd. Het was werderom geweldig leuk en iedereen was erg enthousiast. Later dit jaar de volgende editie.

Donderdag 9 maart zijn er door wethouder Machiel de Gelder van Werkendam twee grote doeken met in totaal zes gedichten van leerlingen van de basisscholen Sigmondschool en van ’t Kompas onthuld. De klassen van de bovenbouw hebben allemaal twee gastlessen van mij gehad om daarna gedichten te maken over hun nieuwe onderkomen dat in oktober dit jaar wordt betrokken. De doeken zijn bevestigd aan het bouwhek van bouwplaats.

Zondag 5 maart een uitgebreide voordracht met gedichten mogen houden bij het Poëziefestival in Geldermalsen.

Zondag 5 februari werden 7 Stolpersteine gelegd in Woudrichem. Mij was gevraagd om een passend gedicht te schrijven en voor te dragen. Het gedicht wordt later dit jaar aan de gevel van een van de panden waar de Stolpersteine liggen gemonteerd.

Donderdag 2 februari werd in Rotterdam de tentoonstelling City Art Rotterdam geopend. Irene Damminga was er te zien met mooie fotoreportages en fotogedichten met gedichten van mij. Klik hier om de poster te bekijken.-

2016 ----- 2016 ------ 2016 ----- 2016 ----- 2016 ----- 2016 ----- 2016 ----- 2016 ----- 2016 ----- 2016 ----- 2016 ----- 2016 ---- 2016 ---

 

Zaterdag 24 december organiseerde GSW een Kerstbijeenkomst met een hapje en een drankje en een Kerstmaaltijd. GSW helpt mensen die tussen wal en schip vallen v.w.b. de voedselbank en bijstand. Een rijk land an Nederland zou zich moeten schamen! Voor het gedicht dat ik voor hen maakte, zie 'Publicaties'.

Op dinsdagavond 20 december heb ik de derde Sudderavond in fort Bakkerskil (Nieuwendijk) georganiseerd. In een uitverkocht huis traden muzikanten, een verhalenverteller en mijn persoontje als dichter/conferencier op. Volgend jaar de vierde editie op dinsdag 19 december 2017. De eerste aanmeldingen zijn al binnen.

Ook dit jaar heb ik weer een aantal keer in de huid van Charles Dickens mogen kruipen. Op woensdag 14 december tijdens Kaarsjesavond in Nieuwpoort en tijdens het weekend van 17 en 18 december bij het Dickens Event in Drunen (42.000 bezoekers). Geweldig om te doen! Omdat Dickens tijdens zijn leven veel aan liefdadigheid heeft gedaan, geeft ik na ieder gesprekje met bezoekers een klein cadeautje weg in Dickens' style.

Zaterdag 3 december sneldichter geweest bij Radiostation RPL FM in woerden. van 16.00 uur tot 18.00 uur Sinterklaasgedichten gemaakt voor luisteraars.

Zondag 27 november met Frans Lodewijk twee optredens verzorgd in het Gorcums Museum tijdens de presentatie van schilderwerken en de dichtbundel 'Goeie Spiegel'.

Zondag 20 november samen met Bertan van der Veer de eerste editie van 'Music & Spoken Word' georganiseerd in Xinix in Nieuwendijk. We denken inmiddels aan een tweede editie.

Zondag 13 november was 'De dag van het Nederlandse vers'. Ik heb keer een voordracht mogen doen met gedichten en conferences.

zaterdagavond 29 oktober tijdens een thema-avond in restaurant 'Oud Vuren' twee keer een gedicht voorgedragen op verzoek van de restauranteigenaar. .

Zaterdag 8 oktober als VZU uitgever van dichtbundels met een stand op de uitgeversbeurs in Utrecht gestaan.

Woensdag 5 oktober is een bijzonder filiaal van de bibliotheek geopend in Babyloniënbroek. Ik heb daar het gedicht 'Afhaalloket' voor geschreven en voorgedragen. Het gedicht krijgt er een prominente plek.

Woensdag 28 september is de permanente fotopresentatie van Irene Damminga in De Riethorst in Geertruidenberg officieel geopend dor de stichtingsvoorzitter en de locatiemanager. Zeven fotodoeken variërend van 1,35 meter tot 4,10 meter. Mij is gevraagd om aan ieder doek enkele dichterlijke regels toe te voegen.

Donderdag 15 september het gedicht 'Kindertoekomst' voorgedragen na het slaan van de eerste paal voor De Brede School in Sleeuwijk. Het gedicht zal in het nieuwe gebouw komen te hangen.

Woensdag 14 september mijn eigen maandelijkse uurtje op de radio bij Oké FM met het programma 'Dichter bij de nacht' van 2100 uur tot 22.00 uur.

Woensdag 14 september met De Troubabrours onze theatervoorstelling 'N Frisse Wind' opgevoerd in zalencentrum Boelaars in Raamsdonkveer.

Maandag 12 september werd de eerste paal geslagen voor de Brede School in Werkendam. in het voortraject heb ik op beide scholen in groep zeven en acht gastlessen poëzie gegeven. alle leerlingen hebben een gedicht gemaakt, waarvan er een aantal, op doek gedrukt, aan de hekken van de bouwplaats zullen worden bevestigd.

Zaterdag 10 september de hele dag als verhalenverteller in de huid van een ouderwetse kolenboer mogen kruipen, vanwege het 25 jarig bestaan van De Historische Vereniging Werkendam. Ik was gekleed als een echte kolenboer incluis zwarte handen en gezicht en had bij toeval de ijzeren hond van de voormalige kolenboer Kieboom kunnen krijgen; compleet met een paar mud kolen ( diverse soorten) en nog veel meer. Behalve de verhalen die ik zou vertellen heb ik me uiteraard ook verdiept in het 'kolenvak'. Smeedkolen, antraciet, nootjes en sloffen, ik kon er van alles over vertellen. Een geweldige dag gehad!

Zaterdag 3 september uitgenodigd voor een weekend in Lelystad voor het Stadsdichtersweekend. Samen met andere dichters op pad geweest om voor te dragen en 's avonds nog een keer voordragen in het Agora theater.

Zondag 21 augustus opgetreden met De Troubabrours bij Op Aarde in Brielle. We hebben de hele theatervoorstelling gedaan; heerlijk!

Donderdag 30 juni de herbegrafenis van de in de Tweede Wereldoorlog omgekomen Britse vlieger John Keogh die afgelopen jaar is bevrijdt uit de opgegraven Lancaster bommenwerper. Voor dit project heb ik vier gedichten geschreven de laatste twee voor deze dag. Een voor John Keogh en een voor het oorlogsmonument dat vandaag is onthuld door de familie van John Keogh

zaterdag 25 juni een Midzomer BBQ georganiseerd op fort Bakkerskil Compleet met muzikanten en een troubadour.

Vrijdag 24 juni om 23.00 uur tijdens na het stil-samen-zijn van De Samenloop voor Hoop mijn gedicht 'Jaarringen' voorgedragen. op de avond zelf een workshop poëzie gegeven.

Zondag 19 juni als ambulante reizende dichter voorgedragen tijden het kunstenaarsfestival 'Ode aan de Linge' in het centrumpark van Geldermalsen.

Woensdag 15 juni mijn eigen maandelijkse uurtje op de radio bij Oké FM met het programma 'Dichter bij de nacht' van 2100 uur tot 22.00 uur.

Zondag 22 mei vier optredens van De Troubabrours tijdens De Muzikale Kerkenpad Fietsroute in Rotterdam-Hoogvliet.

Vanaf donderdag 19 mei tot eind juni gastlessen poëzie geven aan alle HAVO en VWO examenklassen van scholengemeenschap CS De Hoven in Gorinchem. Erg leuk om te doen!

Woensdag 18 mei mijn eigen maandelijkse uurtje op de radio bij Oké FM met het programma 'Dichter bij de nacht' van 2100 uur tot 22.00 uur.

Donderdag 5 mei samen met acht dichters gedichten voorgedragen i.h.k.v. de bevrijding op acht bijzondere locaties langs de Waal tijdens de 'Tour De Waal' met de finale op een overvol marktplein in Zaltbommel.

Woensdag 4 mei als dorpsdichter van de vijf dorpen van Werkendam het gedicht 'Als ik het voor het zeggen had' voorgedragen tijdens de herdenking bij het monument De Crosser in Werkendam. In de andere vier dorpen van Werkendam werk tegelijkertijd mijn gedicht voorgedragen door wethouders.

zaterdag 30 april interview bij AFM Radio over het speciale dichterspodium i.h.k.v. Bevrijdingsdag op 3 mei.

Zondag 24 april een interview bij Radio 010 FM over onze vier optredens (Troubabrours) tijdens De Muzikale Kerkenpad Fietsroute in Rotterdam-Hoogvliet.

Zaterdag 23 april de opening mogen verzorgen van de tentoonstelling 'De rode draad' van vijf kunstenaars In RAR-Spijkenisse. Ik deed m'n act van Wolly Willy.

Woensdag 20 april mijn eigen maandelijkse uurtje op de radio bij Oké FM met het programma 'Dichter bij de nacht' van 2100 uur tot 22.00 uur.

Zondag 17 april optreden met de Troubabrours in fort Asperen met Theaterprogramma 'N Frisse Wind'.

zaterdagavond 2 april optreden met de Troubabrours in Theater Peeriscoop Gorinchem met Theaterprogramma 'N Frisse Wind'.

zaterdag 26 maart Indiebookday. Als een van de organisatoren voor de tweede keer de landelijke Indiebookday georganiseerd (dag van het onafhankelijke boek. Tevens met vijf dichters/schrijvers in drie boekwinkels in Werkendam en Gorinchem voorgedragen/voorgelezen.

Donderdag 17 maart tijdens de uitreiking van De Gorcumse Literatuurprijs in theater Het Pand in Gorinchem een dichterlijke act opgevoerd, samen met rapper Elten kiene.

Woensdag 16 maart mijn eigen maandelijkse uurtje op de radio bij Oké FM met het programma 'Dichter bij de nacht' van 2100 uur tot 22.00 uur.

Zaterdag 5 maart heb ik na de opening van een tentoonstelling bij Stichting Kunst in Giessen een workshop 'Dichten kunnen we allemaal' gegeven.

Woensdag 17 februari de start van mijn eigen maandelijkse uurtje op de radio bij Oké FM met het programma 'Dichter bij de nacht van 2100 uur tot 22.00 uur.

zaterdag 13 en zondag 14 februari twee dagen voorgedragen in De Bellefleur in Dodewaard.

Zondag 7 februari met de Troubabrours een optreden verzorgd in atelier Opkamerbreed in Maasdam.

zaterdag 30 januari opgetreden met de twee andere Troubabrours het Theaterprogramma 'N Frisse Wind' opgevoerd in Studio Cielito in Utrecht.

Vrijdag 29 januari was de afsluitende bijeenkomst van het Van Goghjaar. Iedereen van onze projectgroep kreeg een mooi fotoboek als aandenken.

Maandag 25 januari heb ik de opdracht gekregen om een grafgedicht te maken voor een overleden vader. Ik heb na een emotioneel gesprek met de vrouw en dochter van de overledene een passend gedicht mogen maken. Het gedicht komt op de grafsteen te staan.

Woensdag 21 januari een workshop dichten gegeven in Oudendijk voor zo'n 40 dames van "vrouwen van nu'. Bijna iedereen ging aan het einde van de avond tevreden én met een zelfgeschreven gedicht naar huis.

Irene Damminga en ik hebben op 8 januari een tentoonstelling met foto's en fotogedichten ingericht in zorginstelling Wijkestein in Wijk en Aalburg. de doeken en panelen blijven tot en met de eerste week van mei hangen en verhuizen halverwege van de begane grond naar de eerste etage. (2016)

op 4 januari heb ik 3 gedichten voorgedragen tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Werkendam. Het gedicht
'Glazen wereld' stond daags daarna in de weekkrant Altena nieuws. ( 2016)

2015 ----- 2015 ------ 2015 ----- 2015 ----- 2015 ----- 2015 ----- 2015 ----- 2015 ----- 2015 ----- 2015 ----- 2015 ----- 2015 ----- 2015 --

 

Ja, als dichter word je ook gevraagd om een gedicht te maken bij droeve gebeurtenissen. Ik ben gevraagd om samen met een familie een afscheid te formuleren voor op een grafsteen dat recht doet aan de overledene. Best emotioneel, ook voor mij, maar aan de andere kant ook wel heel mooi om iets te mogen betekenen voor de achterblijvers en om daarvoor het vertrouwen te krijgen. Het is een mooi gedicht geworden, waar ik zelf een brok in de keel van kreeg. (2015)

Vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 december mag ik weer in de huid van Charles Dickens kruipen, compleet met outfit in die stijl. Vrijdagavond begin ik in Werkendam tijdens de 'Moonlightshopping' en zaterdag en zondag tijdens het grootse 'Dickensfestijn' in Drunen. (2015). Speciaal voor deze gelegenheid heb ik 500 geplastificeerde gedichtjes met kaarsje weggegeven. De essentie van het gedicht: Kaarslicht schijnt voor iedereen hetzelfde.

Op zondag 15 november hebben we met de Troubabrours twee keer opgetreden in Rockanje bij de presentatie van de gedichtenbundel van Greta Lugtmeier. (2015)

Woensdag 11 november 2015 twee maal opgetreden tijdens een besloten feest in restaurant ART & Dining in Dordrecht. (2015)

Donderdag 5 november voor de tweede keer een workshop gegeven bij De Blauwe Anemoon (inloophuis voor mensen die gerelateerd zijn aan kanker) in Gorinchem. (2015)

Zondag 1 november gedichten voorgedragen bij de zesde Kunst Vierdaagse in Leerdam. (2015)

Van alle bundels en kalenders die we verkopen gaat er een deel naar het Nationale Fonds tegen Kanker (NFtK). Op vrijdagavond 30 oktober is een cheque van € 300,00 overhandigd aan directeur Lon Claassen van het NFtK. Hij was speciaal uit Amsterdam gekomen om het in boekwinkel De Angelot in Werkendam in ontvangst te nemen. Zie hier de foto ven de overhandiging

Op 25 oktober hebben we de hele show 'Een Frisse wind' ten tonele gevoerd in Villa Schoutenhoeck in Zwartewaal. Een grotere opkomst dan verwacht. Erg leuk om voor zo'n vol huis te mogen spelen. Vier bezoekers hadden onze show in Rotterdam al gezien, maar wilde het persé nog een keer meemaken; een mooi compliment.

In Naaldwijk hebben we op 15 oktober bij 'De 3 Winckels' als De Troubabrours een deel van onze theatershow opgevoerd. We maakten deel uit van een vol programma, dus konden slechts een klein deel van de show doen.

Zaterdag 10 oktober hebben we als De Troubabrours onze theatershow weer een keer opgevoerd in Brielle in een zaal van de zorgboerderij 'Op aarde'. Wederom veel lof van de organisatie en het publiek tijdens de gezellige nazit. Op deze zelfde zaterdagochtend opende de burgemeester de door mij opgezette (permanente) gedichtenroute in het winkelgebied van Werkendam. Zestien dichters hebben 24 gedichten gemaakt voor in de etalage van 24 winkeliers. De gedichten vormen een mooie route door dit winkelgebied.

In de Caponnière in Gorinchem is op 8 oktober een tentoonstelling ingericht met gedichten van mij, afgedrukt op een bijpassende foto-ondergrond van fotografe Irene Damminga. Tot eindoktober zijn deze werken te bezichtigen.

Tijdens ons dichterspodium van 6 oktober werd het landelijke literaire vlugschrift Avier gepresenteerd. Ik was in mei door de hoofdredactie benaderd om gastredacteur voor dit herfstnummer te zijn. Samen met tien dichters hebben we er een mooie editie van gemaakt.

Op zaterdag 4 oktober was het dan eindelijk zo ver. Na een aantal try-outs en een generale repetitie op zaterdagmiddag hebben we als De Troubabrours onze theatershow ''N frisse wind' opgevoerd in Theater Zuidplein in Rotterdam. Een volle zaal en enthousiast publiek. Naderhand kregen we ook van het theater de complimenten voor de goede en professionele show.

Op 30 september is de cursus 'Taalgevoelig ' begonnen. Ik geef, samen met taaldocente Inge van Wijgerden gedurende 8 weken deze workshop.

Zondag 13 september gedichten voorgedragen en toegelicht in Vlaardingen tijdens een editie van 'Binnenste buiten'.

Op zaterdag 12 september met een drietal andere dichters rondgedoold in Woudrichem tijdens de kunstroute. We hadden ons aangemeld voor dit ronddolen, want onderwijl bezochten we alle kunstlocaties om ter plekke gedichten ten gehore te brengen. Erg gezellig en leuk!

Op 9 september bij de Cultuur Fabriek Gorinchem een tweetal voordrachten/workshops gegeven om cursisten te werven voor de cursus 'Taalgevoeligheid' die ik samen met taaldocente Inge van Wijgerden geef.

Donderdag 3 september op theatrale wijze een tentoonstelling van 4 kunstenaars geopend in het stadhuis van Gorinchem. De tentoonstelling heet 'Voyage', dus heb ik de opening geheel in Franse stijl verzorgd. (2015)

Zondag 30 augustus met De Troubabrours een mooi optreden gehad op het Kunstparkfestival / Akoestival in Woerden (2015)

Op zaterdag 29 augustus eerst een voordracht in de Bergsingelkerk in Rotterdam en daarna door naar Woerden voor een radio optreden van een uur, samen met mijn twee andere Troubabrours. ( 2015)

In de Grote Kerk van Gorinchem zijn er gedichten van mij te lezen tijdens een algemene kunsttentoonstelling van De Cultuurfabriek Gorinchem waaraan ik deelneem. (26 aug. t/m 29 sept. 2015)

In de Caponnière in Gorinchem is in de maanden juli en augustus een kleine fototentoonstelling te zien van Irene Damminga. Er hangt ook een grote foto met een gedicht van mij er op. (2015)

In Oude-Tonge waren de Troubabrours op 4 juli te gast bij De Reizende Dichters voor twee optredens. (2015)

Op zaterdag 27 juni een aantal mooie 'Troubabrours-optredens' verzorgd in de bibliotheek van Brielle, tijdens het festival 'Kunst achter de voordeur'. (2015)

Zondag 21 juni een twee uur durend radioprogramma (Radio 010 fm in Rotterdam) mogen verzorgen met muziek, columns en gedichten. Een nieuwe mijlpaal voor De Troubabrours! (2015)

Op 20 juni als Franse dorpsdichter de gehele dag opgetreden tussen het publiek tijdens de Heukelumse jaarmarkt in Heukelum. (2015)

Op 7 juni was het nog geen zomer tijdens het eerste 'Wildgroei Festival' in de duinen van Oostvoorne. Een flauw zonnetje en een koud windje weerhield bezoekers niet. We hebben als Troubabrours twee mooie optredens verzorgd in de open lucht. (2015)

Samen met de twee andere Troubabrours op 4 juni een optreden gegeven in Woerden, als voorproefje voor ons optreden op 30 augustus tijdens Akoestival, een festival met meerdere podia voor kunst en cultuur. Erg enthousiast publiek, daar in woerden! (2015)

In mei en juni gastlessen gegeven aan HAVO- en VWO leerlingen bij C.S. De Hoven in Gorinchem. (2015)

Op 6 mei met de Troubabrours een mooi optreden gehad in Het Parkhuis in Dordrecht. (2015)

Dinsdag 14, 21 april en 19 mei optreden met de Troubabrours in Rotterdam bij het Albeda College. (2015)

Zondag 12 april een twee uur durend optreden verzorgd met de Troubabrours bij Cursief in Gorinchem. (2015)

Zaterdag 21 maart samen met de V.Z.U als zelfstandig uitgever de eerste INDIEBOOKDAY georganiseerd in Nederland. zie indiebookday.org.(2015)

Zondag 15 maart voorgedragen op het dichterspodium 'Binnenste buiten' van Greetje de jong in Vlaardingen. (2015)

Samen met De Troubabrours op 8 maart een geweldig optreden gehad in de grote zaal van L.C.C. De Zevensprong in Hoogvliet. Kijk eens op De Troubabrours (2015)

Op 15 februari een voordracht verzorgd bij RAR Spijkenisse. (2015)

Tijdens de Poëzie week in januari/februari geef ik aan drie klassen Havo-4 van CS De Hoven in Gorinchem gastlessen poëzie. Erg leuk om te doen! (2015)

Tijdens de gedichtenwedstrijd op 29 januari bij 'Verzet je Zinnen- Editie Rotterdamse kost' mocht ik een van de drie juryleden zijn. (2015)

Vier januari in Breda een radio-interview gehad over het Poëzieproject in de Biesbosch. (2015)

2014 ----- 2014 ------ 2014 ----- 2014 ----- 2014 ----- 2014 ----- 2014 ----- 2014 ----- 2014 ----- 2014 ----- 2014 ---- 2014 ---- 2014 ----

 

Tweede kerstdag tijdens een diner in restaurant Oud Vuren was mij toen ik boekte gevraagd of ik enige sfeervolle gedichten wilde voordragen tussen de gangen door. Erg leuk en leuke reacties gehad. (2014)

Op 23 december samen met Piet Hartman en twee muzikanten en avondje 'onthaasten' gehouden voor een gezellig publiek in fort Bakkerskil. Piet had korte verhalen en ik droeg wintersfeer-gedichten voor. en telkens natuurlijk afgewisseld met muziek (Charles Schoorl (accordeon), Cor van Zuijlen (mondharmonica)). Het Algemeen Dagblad en Het Brabants Dagblad waren er ook bij. Het was zo enorm geslaagd dat we gelijk geboekt hebben om het op 15 december 2015 weer te gaan doen. (2014)

Op zondag 21 december was het Dickensfestijn in Drunen. Voor de verkoop van onze mooie foto-gedichten-verjaardagkalender was ik door Bruna gevraagd om op die dag te komen voordragen. (2014)

Op 19 december kwam het bericht dat ik door was naar de volgende ronde van de Turing gedichtenwedstrijd. Er waren 10.355 inzendingen en daarvan gaan er maar 1000 door naar de tweede ronde. Verder dan de tweede ronde kwam ik niet, maar ik heb toch minimaal 9.355 gedichten achter me gelaten. (2014)

In de week van 3 tot 7 november vier voorstellingen gegeven als trio Troubadours in Rotterdam. Muzikale Poëzie voor een aandachtig publiek. (2014)

Vanaf 27 oktober geef ik de cursus (drie avonden) 'Ontdek de dichter in je' bij de Cultuur Fabriek Gorinchem. (2014)

Op 15 oktober samen met Frans Lodewijk en Marcus Mulder een mooie middag verzorgd in Het stadswiel in Dordrecht. Muzikale Poëzie. We noemen ons trio de Troubabrours. (2014)

Op 4 oktober ging een bijzonder project van start. 20 dichters maken gedurende vier seizoenen gedichten op 8 verschillende locaties. Elk seizoen is er een landelijk bekende dichter die twee gedichten levert en alle gedichten jureert. Deze Keer Frank van Pamelen (bekend van o.a. het radioprogramma 'Vroege vogels'. Als bestuurslid van Stichting Poëzie Land van Altena heb ik meegedacht over de invulling en uitvoering van dit project. Alle dichters doen annoniem mee; ik dus ook. 20 december met Marieke van Leeuwen, 21 maart 2015 met Wim Daniëls en 20 juni 2015 met Anna Enquist zijn de andere drie bijeenkomsten(2014)

De Infirmerie opende op zondag 28 september het literaire seizoen. Ik mocht samen met de muzikanten Frans Lodewijk en Marcus Mulder de gehele middag vullen met gedichten, columns en natuurlijk muziek. Het werd een mooie middag! (2014)

Tijdens de gedichtenwedstrijd op 20 september bij 'Verzet je Zinnen- Editie Rotterdamse kost' mocht ik een van de drie juryleden zijn. (2014)

Op 18 september workshops 'Vurige gedichten' gegeven op Fort Altena aan Dienst Landelijk Gebied. (2014)

Op 10 juli workshops 'Dichten' geven op Fort Altena aan Vitaliscollege Scholengemeenschap. (2014)

Radio AFM heeft mij op 22 mei uitgeroepen tot "de Altenees van de week", omdat ik op kunst- en cultuurgebied mijn steentje bijdraag in 'Het Land van Heusden en Altena'. Leuk(!) deze erkenning en ik kreeg er ook nog een heuse oorkonde bij. (2014)

Samen met Irene Damminga een mooie foto-gedichtenkalender uitgegeven. Een deel van de opbrengst gaat naar het N.F.t.K. (Nederlands Fonds tegen Kanker). (2014)

Op Schrijfdag 2014 (zaterdag 29 maart) samen met Inge van Wijgerden een workshop gegeven. (2014)

 

2013 ----- 2013 ------ 2013 ----- 2013 ----- 2013 ----- 2013 ----- 2013 ----- 2013 ----- 2013 ----- 2013 ----- 2013---- 2013 ---- 2013 ----

 

Zaterdag 1 december gehele dag sneldichter geweest in de bieb van Zoetermeer, vanwege hun vijftig jarig bestaan. (2013)

In oktober 2013 ben ik toegelaten tot de V.Z.U., de Vereniging van Zelfstandige Uitgevers.

Als Dorpsdichter twee gedichten geschreven voor de gemeente. Een interactief gedicht dat ik samen met de kinderen heb voorgedragen bij de intocht van Sinterklaas en eentje voor de gemeente zelf. (2013)

In het kader van de Kinderboekenweek gastlessen gegeven aan de onder- en bovenbouw van de zes scholen van De Stroming (basisonderwijs). Na twee lessen aan alle klassen werd door de onderbouw een woordenestafette gehouden en voor de bovenbouw een gedichtenwedstrijd georganiseerd met de finale (300 leerlingen) in de theaterzaal van de Bolderik in Sleeuwijk. (2013).

In verzorgingshuis De Riethorst (Geertruidenberg) een bescheiden expositie van fotogedichten ingericht.

Maandelijks een gedicht voordragen voor radio AFM.

Jurylid voor gedichtenwedstrijd 'Verzet je zinnen' in Rotterdam

In 2013 inmiddels vier bundels uitgegeven voor het Nederlands dichters podium, dichter Hervé Deleu (België), dichteres Cobi Brienen-Pater en de gedichtenwedstrijd 'Mijn mooiste gedicht'.

Vanaf 16 juli 2013 ben ik columnist bij http://www.altenagids.nl/ en zal er regelmatig een column van mij geplaatst worden op de site onder het kopje 'lifestyle'.

B&W hebben mij per 1 juli 2013 benoemd tot dorpsdichter van de gemeente Werkendam. De gemeente bestaat uit de dorpen Sleeuwijk, Nieuwendijk, Hank, Dussen en Werkendam.

Mede-organisator van de 2 jaarlijkse Kunstroute Werkendam en haar vijf woonkernen.

Mede-organisator en naamgever van Forttreffelijk! (periodiek kunst- en cultuuruurtje in Fort Altena).

GENOMINEERD VOOR DE VIPPRIJS 2012!!
WERKENDAM - Radio A-FM reikt zaterdag 2 februari 2013 aan het slot van A-Magazine de Vipprijs 2012 uit. Mannen en vrouwen die op welke wijze dan ook daadkracht hebben getoond, die een weldaad zijn voor hun omgeving en de vriendschap in het Land van Heusden en Altena bevorderen komen in aanmerking voor de Radio A-FM Vipprijs 2012.( Ik ben het op 2 februari niet geworden, maar de nominatie was al eer genoeg.) P

Columnist voor 'Ech wel Rotterdams'. (zie: www.echwelrotterdams.nl)

Columnist voor 'Letteren 010' (zie: www.letteren010.nl )

Workshop 'Ontdek de dichter in je' (drie avonden plus thuisopdrachten, verdeeld over vijf weken).

Workshop 'Ritme, rijm en dichterlijke vrijheden' (een dagdeel).

Medeoprichter van het Regionaal Centrum voor Kunst en Ontwikkeling (zie: www.centrumvoorkunst.nl).

Mede-oprichter en mede-organisator (tot 2015) en van het jaarlijkse Liniepadfestival (zie: http://www.liniepadfestival.nl)

Uitgever van gedichtenbundels voor dichters die mij aanspreken:
"In een kleine markt telt vooral de kwaliteit."

Gastlessen poëzie aan (examen)klassen voortgezet onderwijs.

Maandelijks Organiseren van Het Nederlands Dichters Podium (zie: www.nederlandsdichterspodium.nl ).

Commissielid Kunst en Cultuur gemeente Werkendam

Tijdelijk voorzitter Stichting Kunstroute Woudrichem (2011)

Bestuurslid (tot 2014) dichterspodium Ongehoord (zie: http://stichtingongehoord.com ).

Bestuurslid (tot 2016) Stichting Poëzie Land van Altena.